icon mail

header-luchtfoto-crackstate.jpg
 

Open monumentendag Heerenveen

Crackstate92-800x600
Categorie
Algemeen
Datum
12 september 2020 00:00
Locatie
Gemeente Heerenveen

Open Monumentendag 2020

 

Op zaterdag 12 september is er weer de jaarlijkse Open Monumentendag.

In verband met de beperkende maatregelen heeft de stichting Werkgroep Oud-Heerenveen een alternatief programma samengesteld. Hieronder een overzicht:

  • Om 10.30 vindt de opening plaats met het hijsen van de vlag op het plein voor Crackstate door de wethouder van Cultuur Hans Broekhuizen
  • Om 11.00, 11.45 en 12.30 wordt in de raadszaal een film vertoond, welke kort voor de Tweede Wereldoorlog is gemaakt door de Heerenveense chirurg Max Roeper. Roeper werd later slachtoffer van de Holocaust. De film toont beelden van het gezin Roeper en Heerenveen rond 1940. De toegang tot het gemeentehuis voor het filmpubliek is via de bezoekersingang aan de Crackstraat 2. De toegang is gratis, maar In verband met het coronaprotocol is aanmelding vooraf verplicht. Dit kan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en telefoonnummer.of telefonisch op nummer 06-52792940.
  • Om 12.00 uur en 14.00 uur is er een rondwandeling over Fok en Herenwal. Gids Henk Kok vertelt de deelnemers over de bewoners en de vele bedrijven die hier ooit gevestigd waren. Per wandeling is er ruimte voor 12 deelnemers, die zich uiterlijk 11 september moeten opgeven. Dit kan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en telefoonnummer of telefonisch op nummer 06-52792940. Deelname is kosteloos. De start is bij het Amelius van Oenemapark, tegenover het Posthuis.
  • Om 14.00 uur start een fietstocht langs landgoederen in en rond Oranjewoud. Gids Gerard van der Werf kan veel vertellen over de verschillende eigenaren en bewoners van de landgoederen. Aan deze fietstocht kunnen maximaal 12 personen deelnemen, die zich uiterlijk 11 september moeten opgeven. Dit kan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en telefoonnummer of telefonisch op nummer 06-52792940. Deelname is kosteloos. De start is bij het monumentje tegenover Hotel Tjaarda.
  • De stichting Werkgroep Oud-Heerenveen is, samen met Museum Heerenveen aanwezig met een informatiekraam op de Cultuurplein-markt, welke tussen 13.00 en 17.00 uur wordt gehouden op het Geerts Willigenplen

 
 

Binnenkort:

Geen komend evenement!

Bron: Collectie Museum Heerenveen

De historie van Heerenveen in beeld.

Bron: Collectie Museum Heerenveen

Bijzondere Historische panden in Heerenveen