login     icon mail

logo werkgroep oud heerenveen 250

Gezicht op Heerenveen
Geschilderd door Goffe Struiksma in 1951. (Collectie: Museum Heerenveen)
Schoterlandse Kruiskerk
Geschilderd door Durk Piebes Sjollema van 1825 tot 1835
Crackstate en RK kerk
In het centrum van Heerenveen. (Collectie: Museum Heerenveen)

Fietstocht Oranjewoud langs vergeten en nieuwe Landgoederen

lanen
Categorie
Fietstochten / Rondleidingen
Date
19 augustus 2023 10:00 - 12:00
Locatie
Oranjewoud, tegenover hotel Tjaarda
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 19 augustus 2023 organiseert de Stichting-Historie Heerenveen een fietstocht door Oranjewoud, waarbij letterlijk wordt stilgestaan bij ‘vergeten’ en nieuwe landgoederen. Een gids die evenals de deelnemers op eigen fiets rijdt, vertelt over de historische landgoederen in en om Oranjewoud. De deelnemers zullen ontdekken dat er over de historie van Oranjewoud veel te verhalen is. De nadruk in de rondleiding ligt op de ‘vergeten landgoederen’.   

Wie nieuwsgierig is geworden naar deze vergeten landgoederen kan zich tot uiterlijk vrijdagochtend 18 augustus 12.00 uur aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via tel 06-43.51.94.87. De kosten van de fietstocht bedraagt 6 euro per persoon. Donateurs van de Werkgroep betalen 3 euro. Bij voorkeur pinnen bij de gids. De rondleiding duurt anderhalf tot twee uur. De start van de rondleiding van de groep van circa 15 personen is om 10.00 uur bij het monument tegenover hotel Tjaarda.

Ook maken we gebruik van headset (€1.00 voor de oortjes ). Zou u, indien mogelijk, eigen oortelefoontjes willen meenemen?

 
 

Onze sponsors: