header-watertoren-heerenveen.jpg

   

De eerste Veenbrief van 2022 is verkrijgbaar bij de vaste verkoopadressen (Binnert OverdiepPrimeraMuseum HeerenveenHotel Tjaarda). 

De heer Flucie Witteveen heeft in 1980 een film gemaakt over de sloop van de Heerenveense watertoren door de firma van der Wal uit Joure. Elke dag maakte hij een stukje film  en zo is stapsgewijze de sloop te volgen. De spoel met de film van bijna 1 uur heeft hij ons ter beschikking gesteld. Het Fries Film Archief in Leeuwarden heeft de film gedigitaliseerd.

Tijdens de voorbereiding van het locatietheater de Wettertoer op 16 en 17 oktober jl. in Sportstad is deze film beschikbaar gesteld om daar gebruik van te kunnen maken. Regisseur Willem Jan Stoker heeft een compilatie gemaakt die tijdens de voorstellingen werd getoond.

De vierde Veenbrief van 2021 is verkrijgbaar bij de vaste verkoopadressen (Binnert OverdiepPrimeraMuseum HeerenveenHotel Tjaarda). De Veenbrief is eveneens te lezen in de bibliotheek. Daar vindt u ook de eerdere uitgaven.

Op zaterdag 23 oktober 2021 is de nieuwe werkruimte van Stichting Historie Heerenveen officieel geopend middels de bekendmaking van de naam voor deze ruimte. Voor dit gebeuren waren de gasten uitgenodigd in het Museumcafé van Museum Heerenveen.

Binnenkort:

20
aug
Oranjewoud, tegenover hotel Tjaarda
Fietstocht langs bekende en onbekende landgoederen onder leiding van een ervaren en enthousiast vertellende gids.

27
aug
Startpunt monument Terbantsterbrug
Wandeling door Heerenveen-Noord.

10
sept
gemeente Heerenveen
Open Monumentendag

17
sept
Startpunt Museum Heerenveen
Wandeling door het centrum

08
okt
Oranjewoud, tegenover hotel Tjaarda
Fietstocht door Oranjewoud.