login     icon mail

logo werkgroep oud heerenveen 250

Gezicht op Heerenveen
Geschilderd door Goffe Struiksma in 1951. (Collectie: Museum Heerenveen)
Crackstate en RK kerk
In het centrum van Heerenveen. (Collectie: Museum Heerenveen)
Schoterlandse Kruiskerk
Geschilderd door Durk Piebes Sjollema van 1825 tot 1835

Dwarsliggers in Appelscha, lezing door Marianne Kootstra

dwarsliggers-appelscha
Categorie
Lezingen
Date
28 november 2023 19:30 - 22:00
Locatie
Kunstcafé, Museum Heerenveen
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op dinsdag 28 november geeft Marianne Kootstra een lezing over haar pas verschenen boek "Dwarsliggers van Appelscha". Het boek en dus ook de lezing is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de socialistische beweging, in familieverhalen en voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het Appelscha van toen met haar huwelijksmarkt in de duinen, het sanatorium en de camping van de Vrije Socialisten, maar ook voor mensen die gewoon van mooie verhalen houden.
Marianne Kootstra groeide op in Appelscha en stuitte bij haar onderzoek naar waar ze vandaan kwam op onverwachte verhalen. Familieleden op leeftijd deden hun verhaal en uit de archieven en oude krantenberichten doken verrassende gebeurtenissen op.

De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Kunstcafé van Museum Heerenveen. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt €7,50. Donateurs van de stichting Historie Heerenveen betalen €3,75. De toegangsprijs is inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Wilt u deze lezing bijwonen, dan kunt u zich opgeven via e-mail of telefonisch met vermelding van het aantal personen en of u al dan niet donateur bent. Betaling, bij voorkeur met pin, aan de kassa.

 
 

Onze sponsors: