login     icon mail

logo werkgroep oud heerenveen 250

Gezicht op Heerenveen
Geschilderd door Goffe Struiksma in 1951. (Collectie: Museum Heerenveen)
Crackstate en RK kerk
In het centrum van Heerenveen. (Collectie: Museum Heerenveen)
Schoterlandse Kruiskerk
Geschilderd door Durk Piebes Sjollema van 1825 tot 1835

Na de boeiende lezing van Bearn Bilker over Koningin Emma hebben we een volgende lezing voor u in petto met een diametraal ander onderwerp. Maar zonder twijfel niet minder boeiend. Op dinsdag 28 november is Marianne Kootstra bij ons te gast om te vertellen over haar pas verschenen boek Dwarsliggers van Appelscha, over veenarbeiders, stakingsleiders, vrouwenvoorvechtsters, dienstweigeraars en andere kleurrijke figuren.

Het boek en dus ook de lezing is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de socialistische beweging, in familieverhalen en voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het Appelscha van toen met haar huwelijksmarkt in de duinen, het sanatorium en de camping van de Vrije Socialisten, maar ook voor mensen die gewoon van mooie verhalen houden.
marianne 6Marianne Kootstra groeide op in Appelscha en stuitte bij haar onderzoek naar waar ze vandaan kwam, op onverwachte verhalen. Familieleden op leeftijd deden hun verhaal en uit de archieven en oude krantenberichten doken verrassende gebeurtenissen op.

De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Kunstcafé van Museum Heerenveen. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt €7,50. Donateurs van de stichting Historie Heerenveen betalen €3,75. De toegangsprijs is inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Wilt u deze lezing bijwonen, dan kunt u zich opgeven via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van het aantal personen en of u al dan niet donateur bent. Telefonisch reserveren kan op nummer 06-51.42.92.00. Betaling, bij voorkeur met pin, vindt plaats aan de kassa op de avond van de lezing.

Wij zien u graag op dinsdag 28 november in het Kunstcafé.

Onze sponsors: